Diest september 2018

Betreft: GDPR

Beste ouders

Ongetwijfeld merkte je dat de nieuwe regelgeving rond bescherming van persoonsgegevens recent van start ging:

Op onze school gaan we zorgvuldig om met de privacy van onze leerlingen. We verzamelen doorheen de schoolloopbaan heel wat gegevens, zoals bij de inschrijving. We vragen alleen gegevens van je kind op als dat nodig is voor de leerlingenadministratie en -begeleiding.

Deze persoonsgegevens verwerken we met Broeckx. We maken met de softwareleverancier afspraken over het gebruik van die gegevens. De leverancier mag de gegevens niet gebruiken voor eigen commerciƫle doeleinden.

De gegevens worden digitaal bewaard en veilig opgeslagen. We zien er op toe dat niet iedereen zomaar toegang heeft tot deze gegevens. De toegang is beperkt tot de personen die betrokken zijn bij de begeleiding (zoals de klassenraad, het CLB).

De ouders kunnen ook zelf gegevens opvragen die we over hun kind bewaren. Ouders kunnen dan ook steeds inzage krijgen in en uitleg bij die gegevens. Ook een (digitale) kopie ervan vragen is mogelijk. Dat kan door contact op te nemen met het aanspreekpunt informatieveiligheid (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). We kunnen geen gegevens doorgeven die betrekking hebben op anderen, zoals medeleerlingen.

Bij sommige asprecten van de leerlingbegeleiding hebben we jouw uitdrukkelijkke toestemming nodig. Om gepast te kunnen optreden bij risicosituaties, kunnen we uizonderlijk ook gegevens over de gezondheidstoestand verwerken, maar dat gebeurt enkel met de schriftelijke toestemming van de ouders. Voor dit schooljaar gebeurt dat bij de akkoordverklaring met het schoolreglement. De vernieuwing van deze toestemming wordt op advies van de koepel (Katholiek Onderwijs Vlaanderen) en in overleg met de inrichtende macht telkens opnieuw gevraagd bij aanvang van het nieuwe schooljaar.

Mochten jullie nog bijkomende informatie wensen of nog verdere vragen hebben over dit onderwerp, dan kan je steeds terecht op volgend adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (aanspreekpunt Informatieveiligheid; Tom Van Thielen en Luc Peirelinck).

Mvg,

Coƶrdinerend directeur