Ons team voor de lagere school bestaat uit volgende prachtmensen:

 

Eerste leerjaar

L1A RienEngels

 

Juf Rien Engels

Klas 1A

 

Hallo, ik ben juf Rien van 1A.
Lezen jullie even met mij mee?

In onze klas is het superfijn.
Wedden dat jullie er bij willen zijn?

We leren lezen van maan, roos en vis.
Elke dag flink oefenen, dat is niet mis!

We leren tellen en splitsen tot 10,
brugje over. Je zou het moeten zien!

Sam de spin hoort er zeker bij,
want hij leert ons schrijven en dat maakt ons blij.

In onze klas hebben we dus weinig tijd om ons te vervelen

en veel vriendjes om mee te spelen.

De deur staat steeds open,
kom dus gerust eens een keertje binnen lopen!
 

 

L1b AnneSwinnen

 

Juf Anne Swinnen

Klas 1B

 

Leerkracht zijn in het eerste leerjaar is wel heel speciaal!

Na 35 jaar kom ik nog elke dag graag naar school!

Vervelen doen we ons zeker niet.

Ik besef dat het voor de ouders een heel grote stap is om hun kleutertje achter te laten in de grote school.

Een nieuwe wereld vol ontdekking… dat mag je wel zeggen!

Heb vertrouwen en veel geduld.

Wat vandaag niet lukt, zal morgen wel beter gaan!

Probeer je kind heel veel aan te moedigen.

“Geef ze een pluim en kinderen krijgen vleugels.“

Deze spreuk probeer ik elke dag toe te passen in de klas.

Ik ben dan ook een gelukkig mens als ik zie hoe vlot onze eersteklassertjes kunnen lezen op het einde van het schooljaar.

Ik hou van open en eerlijke communicatie! Mijn deur op de benedenverdieping staat open.

Iedereen altijd welkom !

 

L Daisy

 

Juf Daisy Pelgrims

Klas 1B - donderdag 4 uur

 

Hallo iedereen, ik ben juf Daisy en op donderdag neem ik de klas van juf Anne over.

Samen met Inkie en Zoem de bij neem ik jullie kind mee op reis in het land van cijfers en letters! Leren lezen en rekenen wordt zo reuzefijn!

Ik hecht er ook veel belang aan dat ieder kind zich goed voelt in de klas en dat ieder kind de kans krijgt om zijn talenten te ontdekken.

Ik ben er zeker van dat we een fijn schooljaar tegemoet gaan!


 

 

Tweede leerjaar

L2a ConnieAerts

 

Juf Connie Aerts

Klas 2A in duobaan met Juf Ilse.

 

Ik ben Connie Aerts en geef les in het tweede leerjaar. Lesgeven is elke dag samen met de kinderen op ontdekkingstocht durven gaan. Samen werken aan een goede klassfeer, waar iedereen zich thuis voelt, vind ik erg belangrijk. Kinderen zijn een enorm dankbaar publiek, want: ”Wie niet in ’t kind het wonder ziet, die snapt het hele liedje niet.”

 

L IlseSmets

 

Juf Ilse Smets

Klas 2A in duobaan met Juf Connie.

 

L2b ElsVerwimp

 

Juf Els Verwimp

Klas 2B

 

Ik ben Els Verwimp en ben leerkracht in het tweede leerjaar. Elke dag luisteren naar de verhalen van de kinderen vind ik heel boeiend. De kans hebben om kinderen iets bij te brengen is voor mij één van de zovele redenen waarom ik graag les geef. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen zich “goed voelen” in de klas en dat ze graag naar school komen. De kinderen voorbereiden op hun eerste communie is voor mij een hele uitdaging. De tijd die me nog rest ben ik vooral bezig met borduren en zorgen voor mijn gezin.

L3c FemkePeys

 

Juf Femke Peys

Klas 2C

Hallo iedereen, ik ben juf Femke.

In klas 2C neem ik de kinderen mee op ontdekkingstocht doorheen het tweede leerjaar. Zo botsen we al snel op de maaltafels, de getallen tot 100 en gaan we langs in Letterland om onze hoofdletters te leren.

Wij zorgen voor een fijne klassfeer waar iedereen zichzelf kan zijn, zich op en top voelt en waar er flink gewerkt kan worden.

Ieder kind is uniek en dat maakt mijn dag telkens weer boeiend.

 L Daisy

Juf Daisy Pelgrims

Klas 2C - woensdag

Hallo iedreen, ik ben juf Daisy en op woensdag neem ik de klas van juf Femke over.

Dan leren we drama en zingen.
En af en toe gaan we ook eens lekker swingen. 
Ook zal ik enkele taallessen en godsdienstlessen geven.
Ik hecht er ook veel belang aan dat ieder kind zich goed voelt in de klas en dat ieder kind de kans krijgt om zijn talenten te ontdekken.

Je ziet het, we gaan ons dit schooljaar zeker niet vervelen.

 

Derde leerjaar

L3a LiesbetPittevils

 

Juf Liesbet Pittevils

Klas 3A

 

Ik ben juf Liesbet en sta al enkele jaren in het derde leerjaar.

Op de eerste plaats vind ik het belangrijk dat kinderen zich goed en veilig voelen in de klas. Kinderen die graag naar school komen, presteren beter.

Elke dag leren de derdeklassertjes heel wat nieuwe dingen bij en krijgen ze de kans om op zoek te gaan naar hun eigen talent.

 

 

Juf Riet Boedt

Klas 3A

Hallo iedereen  ik ben juf Riet.

Vanuit een nieuw project 'coteaching' zal ik dit schooljaar in 3A en 5A de klas mee ondersteunen, dit voornamelijk in de wiskunde en tallessen.

Ook zal ik het eerste en tweede leerjaar mee de schrijfdans en schrijfmotoriek begeleiden.

Samen met de klasleerkracht zoeken we naar de beste aanpak voor elk kind want iedereen is uniek en moet de mogelijkheid krijgen om te groeien en zich te ontplooien.  Samen bouwen we aan de toekomst want: geen doel is te ver, als je plezier hebt in wat je doet.

L3b LaurienCoomans

 

Juf Laurien Coomans

Klas 3B

 

Welkom in klas 3B!

In onze klas is alles blauw en groen,

zo kunnen we fijne dingen doen!

Leren cijferen en kloklezen staat op ons programma dit jaar,

maar ook de uitstapjes staan al klaar!

Hopelijk vinden jullie het zo fijn,

dat wij zo'n leuke vriendengroep zijn!

 

 

Vierde leerjaar

L4a HannahVanGelder

 

Juf Hannah Van Gelder

Klas 4A

 

Welkom in het vierde leerjaar!

Ik ben juf Hannah en ik vind het reuzefijn om samen met m’n vierdeklassers een gans jaar op stap te mogen gaan. Met ons allen gaan we vooral werken aan een fijne klas!

In onze vierde klas staan er uiteraard boeiende zaken op het programma. Als jullie net als ik veel van muziek houden en heel graag knutselen dan wordt het een topjaar!

L4b JonasJanse

 

Meester Jonas Janse

Klas 4B

 

Dag iedereen, ik ben meester Jonas.

Je kan me vinden op de bovenste verdieping waar ik samen met de leerlingen van 4B vertoef. Er staan zoveel fijne dingen op de kalender dit schooljaar: we ontdekken de kommagetallen, gaan naar de boerderij, experimenteren met proefjes, enz. Ik kan niet wachten om ze samen met de leerlingen te beleven. Een leuke klas, waar iedereen zich goed voelt en iedereen zijn talenten ontdekt, vind ik ontzettend belangrijk. Mijn vrije tijd breng ik graag op het voetbalplein en met vrienden door.

L1c NeleCornelissen

 

Juf Nele Cornelissen

Klas 4C

 

Hallo allemaal! Zijn jullie klaar?

Welkom in het vierde leerjaar!

Ik ben juf Nele en met mij zullen je zeker niet vervelen. Wij gaan er samen een super leuk schooljaar van maken. Ik vind het fijn dat ik jullie allerlei nieuwe dingen mag aanleren en samen bouwen we aan een leuke klassfeer waar iedereen zich goed voelt.
We zullen onze talenten en interesses ontdekken. 
Zelf dans ik bijvoorbeeld heel graag, dus af toen zullen we wel eens een dansmomentje inlassen tussen de lessen door :)!

 

Vijfde leerjaar

L5a WimWaegemans

 

Meester Wim Waegemans

Klas 5A

 

Mijn naam is Wim Waegemans. Ik ben de meester van 5A. Lesgeven ervaar ik elke dag als een uitdaging. Bij het begin van elk schooljaar streef ik ernaar een goede relatie op te bouwen met mijn leerlingen en hun ouders. Dit is nodig voor een goede samenwerking. Veel geduld hebben en een luisterend oor zijn mijn grootste troeven. Respect, vertrouwen en vriendschap zijn waarden waar ik veel belang aan hecht. Ik draag mijn stemmetje bij in het parochiekoor. Als catechist help ik ook mee aan de voorbereiding van jongeren op hun vormsel. De tijd die nog rest besteed ik volledig aan mijn gezin.

 

Juf Riet Boedt

Klas 5A

Hallo iedereen  ik ben juf Riet.

Vanuit een nieuw project 'coteaching' zal ik dit schooljaar in 3A en 5A de klas mee ondersteunen, dit voornamelijk in de wiskunde en tallessen.

Ook zal ik het eerste en tweede leerjaar mee de schrijfdans en schrijfmotoriek begeleiden.

Samen met de klasleerkracht zoeken we naar de beste aanpak voor elk kind want iedereen is uniek en moet de mogelijkheid krijgen om te groeien en zich te ontplooien.  Samen bouwen we aan de toekomst want: geen doel is te ver, als je plezier hebt in wat je doet.

L5b IlseMaes

 

Juf Ils Maes

Klas 5B

 

Ils Maes is mijn naam.

Het onderwijs is voor mij enorm boeiend en veelzijdig. Na mijn studies van lichamelijke opvoeding en werk in die sector, na zes jaar ervaring als opvoedster in de bijzondere jeugdzorg, zette ik de stap naar het lager onderwijs. De rode draad in dit alles is mijn engagement om te werken met kinderen.

Deze waaier van ervaringen maken dat ik volgende items belangrijk vind in de ontwikkeling van lagere schoolkinderen: exploratief en zelfontdekkend leren, van taakgericht tot spontaan groepswerk, voorbereiden tot zelfstandigheid door 'leren leren' een vertrouwelijke en open relatie met elk kind, ...

Elk kind meer mens laten worden door communicatie, openheid en samenwerken staat boven in mijn lijstje!

 

Zesde leerjaar

L6a GerdaWeckx

 

Juf Gerda Weckx

Klas 6A - duobaan met Juf Marleen Thuys

 

Welkom in het zesde leerjaar. Het is telkens opnieuw een uitdaging om de oudsten van de school te blijven boeien. Heel wat belangrijke gebeurtenissen staan hen te wachten in dit laatste jaar. Voor velen zijn de sneeuwklassen een bekroning van hun schooltijd in de basisschool. Dit zijn onvergetelijke belevenissen die ze voor altijd zullen koesteren. Juf Gerda.

L6a MarleenThuys

 

Juf Marleen Thuys

Klas 6A - duobaan met Juf Gerda Weckx

 

Ik ben Marleen Thuys. Als juf van het zesde leerjaar heb ik de boeiende uitdaging de oudste kinderen van onze school te begeleiden naar het middelbaar onderwijs. Naast een goedgevulde job maak ik graag tijd voor mijn gezin. Rest er me dan nog wat tijd, dan kan je me bij mooi weer tegenkomen met de fiets. Andere hobby’s zijn handwerk. Hiervoor heb ik helaas maar heel weinig tijd meer. Regelmatig zing ik met nog enkele andere vrijwilligers op de eucharistieviering in het rustoord Sterre der zee. Ik ben blij met mijn veelzijdige leven in eigen dorp.

L6b LorenzSuffeleers

 

Meester Lorenz Suffeleers

Klas 6B - ict-coördinator

 

Welkom in het zesde leerjaar!

Ik ben meester Lorenz en ik vind het superleuk dat ik dit jaar met mijn zesdeklassers op stap mag gaan. Als meester van het zesde leerjaar is het een uitdaging om te werken met de oudste leerlingen van de school.

We gaan een boeiend jaar tegemoet waarbij een goede samenwerking centraal staat. Ik vind het belangrijk om op een speelse maar toch leerrijke manier les te geven en samen met de leerlingen gaan we er een topjaar van maken!

 

Gymleerkracht

Gym ArnoutBonte

 

Meester Arnout Bonte

 

Ik ben Arnout Bonte. Als turnmeester van de lagere school heb ik het geluk om kinderen de kunst van het bewegen bij te brengen. Het is zeer aangenaam dag in dag uit met sport bezig te zijn en de kinderen te zien ontwikkelen op motorisch vlak. Ik tracht de kinderen aan te sporen zoveel mogelijk te bewegen en ze zo een gezonde en fitte levensstijl bij te brengen, zowel binnen als buiten de school. Buiten het onderwijs ben ik ook vooral met sport bezig. Mijn hobby’s zijn o.a snowboarden, tennis, voetbal, fietsen, zwemmen en fitness, de ene meer competitief, de andere recreatief, maar allen met evenveel passie voor beweging.

Gym JeroenVerheyden

 

Meester Jeroen Verheyden

 

Hallo, ik ben Jeroen. Elke vrijdagmiddag vind je mij terug op school waar ik mijn taak als preventieadviseur uitvoer. Op een zo goed mogelijke manier probeer ik van onze school een veilige school te maken. Dit voor het personeel maar zeker ook voor onze leerlingen.

De rest van de week geef ik bewegingsopvoeding in de scholen van Molenbeek-Wersbeek, Hoeleden en Waanrode. Op dinsdag vind je mij na school in de gymzaal van deze school want dan geef ik naschoolse sport.

 

ICT-coördinator

L6b LorenzSuffeleers

 

Meester Lorenz Suffeleers

Klas 6B - ict-coördinator

 

Welkom in het zesde leerjaar!

Ik ben meester Lorenz en ik vind het superleuk dat ik dit jaar met mijn zesdeklassers op stap mag gaan. Als meester van het zesde leerjaar is het een uitdaging om te werken met de oudste leerlingen van de school.

We gaan een boeiend jaar tegemoet waarbij een goede samenwerking centraal staat. Ik vind het belangrijk om op een speelse maar toch leerrijke manier les te geven en samen met de leerlingen gaan we er een topjaar van maken!

Enkele uren per week komt Juf Daisy in de klas. Ik heb dan tijd om de juffen en meesters in de school te helpen met problemen op de computer of laptop. Ik zoek dan naar een oplossing zodat alles terug werkt en zo is iedereen weer blij.